Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Θέματα παραγωγής λόγου - ΕΠΑ.Λ.


Θέματα παραγωγής λόγου

     1.       Ποια οφέλη μπορούν να προκύψουν απ’ τη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων στην εκπαίδευση και ποιους κινδύνους εγκυμονεί αυτή η χρήση; Να αναπτύξετε τις απόψεις σας σε άρθρο 200-250 λέξεων που συντάσσεται για την εφημερίδα του σχολείου σας.

     2.       Σε κείμενο 200-250 λέξεων που συντάσσετε για την εφημερίδα του σχολείου σας να διατυπώσετε τον προβληματισμό για τον χαρακτήρα και τα γνωρίσματα που έχει λάβει η πορεία της παγκοσμιοποίησης. Ανάλογα με τη θέση που υποστηρίζετε, μπορείτε να επισημάνετε τις θετικές ή αρνητικές πλευρές της εξέλιξης αυτής.

     3.       Είστε μέλος εθελοντικής ομάδας για την προσφοράς βοήθειας σε άστεγους και πρόσφυγες. Με επιστολή που απευθύνετε στα σχολεία της περιοχής σας να υποστηρίξετε την ανάγκη να βοηθήσουν οι μαθητικές κοινότητες την προσπάθεια της ομάδας σας συγκεντρώνοντας τρόφιμα και ρούχα. (250-300 λέξεις).

      4.       Ποιες ηθικές αρχές πιστεύετε ότι πρέπει να κοσμούν έναν πολιτικό; Να εκθέσετε τις απόψεις σας σε επιστολή (200-250 λέξεις) που απευθύνετε στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με αφορμή κάποια, υποτιθέμενα, φαινόμενα διαφθοράς των ημερών.

      5.       Πέρα από την αρνητική επίδραση που ασκεί η διαφήμιση, υπάρχουν ασφαλώς και ορισμένες θετικές πλευρές της. Να τις επισημάνετε και να τις αναπτύξετε σε ένα άρθρο 200-250 λέξεων, που συντάσσετε για την εφημερίδα του σχολείου σας.

      6.       Ποιοι λόγοι πιστεύετε ότι υπαγορεύουν την ανάγκη διαφύλαξης της παραδοσιακής μαγειρικής της χώρας μας; Να αναπτύξετε τις απόψεις σας σε άρθρο (200-250 λέξεις) που συντάσσετε για την εφημερίδα του σχολείου σας.