Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, ενώ έκανε λόγο για μείωση της διδακτέας ύλης στα δημοτικά σχολεία.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε επίσης στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Νέο Λύκειο. Ανάμεσα σε αυτές, σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού, θα είναι η αποκατάσταση της σημασίας της γνώσης, η μείωση της ύλης των μαθημάτων, είτε με συμπύκνωση της, με συγγραφή νέων βιβλίων, είτε με μερική απάλειψη μερών της και η αύξηση της ενασχόλησης για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας του μαθητή. 

«Δημιουργική απασχόληση, άθληση, αισθητική αγωγή. Όχι πολλή δουλειά στο σπίτι, που εξοντώνει γονείς και παιδιά», είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις καταλήψεις σε λύκεια της χώρας, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως το δεν ήταν το υπουργείο που κάλεσε τις εισαγγελικές Αρχές.

Σχετικά με τις πρόσφατες ταραχές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «τραμπούκους, περαστικούς και μειοψηφίες», επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη.
Πηγή: http://www.oefe.gr/epikairotita.aspx?i_naid=4155&i_ncsid=1&rft=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο σας θα δημοσιευτεί μετά από έγκριση του διαχειριστή. Ευχαριστούμε!